Szinte hibátlan mérleg

Remek Európa-bajnokságot zártak paraúszóink Dublinban.

Mint már beszámoltunk róla, az írországi paraúszó kontinensviadal első felében Pap Bianka arany ?és ezüst, Illés Fanni aranyéremmel, Tóth Tamás pedig egy bronzzal gazdagította a magyar csapat és a Vasas gyűjteményét.

A folytatásban is volt minek örülnünk, hiszen Pap Bianka 200 vegyesen bronzérmes lett, csupán két holland riválisa tudta legyőzni, ráadásul egyéni csúcsot is úszott.

A teljes éremkollekció birtokában Bianka zárószáma, a 100 gyors amolyan jutalomjáték volt, a bombaerős mezőnyben pedig hatodik lett.

Illés Fanni szintén 100 gyorson búcsúzott Dublintól, a fináléba kerülés nem volt számára realitás, de jó időt úszott.

Tóth Tamás számára viszont a fő szám az Eb végére esett, 200 vegyesen harmadik lett, de 50 gyorson is sikerült egy hatodik helyezést elérnie.

Száraz Evelin 400 gyors úgy lett kilencedik, hogy nyolc másodpercet javított az egyéni csúcsán, és Tar Réka, valamint Tóth Éva is jócskán megdöntötte saját egyéni rekordját: Réka 200 vegyesen, míg Éva 400 és 100 gyorson.

Széni András 50 gyorson egyéni csúcsot úszott, ahol végül hetedik lett

Szabó Álmos edző a hazaérkezés után fáradtan, de elégedetten értékelt:

– Büszke vagyok minden úszómra, az Eb előtt abszolút aláírtam volna ezt az éremmennyiséget. Persze nagy baj lenne, ha most megelégednénk, úgyhogy erről szó sincs, a motiváció és a tűz megmarad őszre is. Szeretném külön megköszönni Sós Csaba szövetségi kapitány úr segítségét is, aki sok hasznos meglátással segítette a munkánkat Dublinban. A lányok most kapnak néhány hét pihenőt, aztán folytatódik a munka, immár a jövő évi világbajnoksággal a célkeresztben.

A világbajnokságra 2019 augusztusában Malajziában kerül sor, a mieink közül Pap Bianka, Illés Fanni, Száraz Evelyn és Tóth Tamás már biztos résztvevőnek mondható, de a többi vasasos versenyzőnek is lesz még esélye a kvalifikációra.

 

Forrás: http://www.vasassc.hu/hirek/8695/szinte-hibatlan-merleg