Vége a spliti ?évadnyitó? versenynek

Száraz Evelin, Payer Kata, Illés Fanni, Pap Bianka, Szabady Ádám és Szabó Álmos

A magyar paraúszó válogatott 9 A keretes versenyzővel állt rajthoz a nemzetközi kvalifikáció záró versenyén, melyet a horvátországi Splitben rendeztek meg. 

Egyesületünk 6 fővel képviseltette magát a viadalon, nem is akárhogyan.

Egy kifejezetten hosszú és fárasztó utazás után, másnap reggel már az előfutamok várták a sportolókat, ahol mindenki tisztességesen helytállt. Külön kiemelkedik egy produkció, amely mellett nem mehetünk el hatalmas dicséret és büszkeség nélkül. Mégpedig Szabady Ádám (Dödi), szakosztályunk oszlopos tagja az S6-os kategória 100 méteres hátúszásában olimpiai A szintet, másnéven MQS időt teljesített. Ennek eredményeképpen biztossá vált az eddig kérdőjeles második fiú versenyző részvétele a tokiói paralimpián. Továbbá Dödi akár alanyi jogon is kijuthat a paralimpiára, világranglistán elfoglalt új helyezése kapcsán, így a spliti túra kifejezetten eredményesre sikeredett, hiszen talán két plussz kvótát is szerzett a magyar paraúszó válogatott, ami egy esetleges váltó indítását jelentheti Tokióban…

A többiek szerepléséről pedig annyit kell tudni, hogy a már biztos résztvevő három lány (Evelin, Fanni, Bia) egy erősebb terhelésből érkezve, kifejezetten fáradtan, az Álmos által kiadott sorozatterhelésnek kellett eleget tenniük. Tisztelettel álltak az akadályok elé a lányok, a végére kissé ?megtörve?, de teljesítették az igencsak embert próbáló két versenynapot. Csapatunk tagja volt még Payer Kata, aki azért kicsit élesebb állapotban érkezett a horvát nagyvárosba, mint három kolléganője. Későnérő fiatal versenyzőről van szó, aki szintén nagyon ígéretesen teljesített. Neki ugyan nem sikerült az A szint teljesítése, de teljesítménye mindenképpen dícséretes. Szépen fejlődik, a jövő generációjának biztos tagja már most. Gyorsan megjegyezve, Szabady Ádám 100 gyorson és 50 háton is egyéni rekordot úszott. 

Tóth Tamás (Horváth Péter tanítványa) szintén Vasas sportoló, aki kevés számban indult, 1 arany és 1 ezüst éremmel tér haza. 

Álmos rövid értékelése:  ?A kemény magot (Evelin, Fanni, Bia) nem irigyeltem már a verseny előtt sem. Én tudom csak, hogy hogyan érkeztek erre a viadalra, viszont azt is, hogy most ez a dolguk. Dolgozni kell nekik, sokat, maradandót alkotni pedig később kell. Gratulálok Nekik, szépen csináltak mindent, amit kellet. Mindamellett voltak kifejezetten biztató futamok jócskán, úgyhogy rendben vagyunk. Katának szintén jár a dicséret, leginkább a 400 gyorson úszott egyéni csúcsa miatt. Nem utolsó sorban pedig a verseny főszereplője, Dödi. Le a kalappal a srác előtt. Odaállt és megcsinálta akkor, amikor kell. A délutáni döntőkben is megúszta a szintet, ami becsülendő. Csak így tovább, mert lesz még dolga bőven. Köszönöm a versenyzőimnek a hozzáállást és az eredményeket. Gratulálok Mindenkinek! Megyünk tovább.?