Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Május 6-án, a Magyar Sport Napján mutatták be a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban. A nyitóünnepségére a bevonuló ruházatot a Heavy Tools tervezi és készíti, míg a sportruházatok az Adidas és a Tisza, az ünneplő ruházatok pedig a Roland Divatház és a Kézmű közreműködésével készülnek

A magyar sportolók a 80, illetve 110 nap múlva esedékes párizsi megnyitón egyformán a Heavy Tools kényelmes kollekcióit viselik majd, ebben a nemzeti színek mellett helyet kap a házigazda franciák zászlajában szereplő sötétkék, illetve megfigyelhető lesz a rájuk jellemző sikkes stílus. A hivatalos ünnepi öltözetet az olimpikonoknak a Roland Divatház, míg a parasportolóknak a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. biztosítja. A magyar paralimpikonok sportruházatát a Tisza gyártja és szállítja.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László a régi korok formaruháit idézte meg és a sport egységes és oszthatatlan jellegére hívta fel a figyelmet. „A mai divatbemutató közönsége nem ép és fogyatékos, nem kerekesszékes és látássérült, hanem büszke magyar sportembereket és hírességeket láthatott” – hangsúlyozta beszédében.

Az est műsorvezetői, Miklósa Erika és Mohay Bence összesen hat tour-t konferáltak fel a Várkert Bazár rendezvénytermének kifutóira, ahol nyolc olimpikon, nyolc paralimpikon és húsz meghívott híresség mutatta be a formaruhákat.

A paralimpikonok közül többen már rutinosan mozogtak a kifutón, hiszen korábban Rió és Tokió előtt is tartott divatbemutatót a Magyar Paralimpiai Csapat. Idén a közönség Bessenyey Zoltán atléta, Fonyódi Ildikó díjlovas, Illés Fanni, Iván Bence és Pap Bianka úszók, Kertész Róbert tollas- röplabdázó, valamint Nádasdy Anna és Osváth Richárd vívók tolmácsolásában ismerkedhetett meg közelebbről a Tisza által tervezett és készített paralimpiai sportruházati kollekcióval, valamint a Kézmű ünneplő ruházatával. Ezen kívül természetesen a paralimpikonok is részt vettek a Heavy Tools bevonuló ruházatának közös bemutatásában. A Tisza és a Kézmű, valamint a modellek ékszereit szolgáltató Zema képviselői – Vidák László, a Tisza tulajdonosa, Madarász Dezső, a Kézmű közbeszerzési és beszerzési igazgatója, valamint Papp Erzsébet, a Zema kreatív igazgatója – pódiumbeszélgetés keretében számoltak be arról, mi inspirálta őket a kollekciók megalkotása során, és miért fontos nekik a magyar sportolók támogatása.

Források: m4sport.hu, MPB
Képek: MPB