Egy hónapos edzőtábor után újra itthon

Egressy János, Száraz Evelin, Illés Fanni, Payer Kata, Szabó-Feltóthy Eszter, Galamb Szimonetta, Pap Bianka, Kutasi Máté, Okos Ákos, Szabó Álmos – Vasas SC ép és paraúszói

Tegnap érkezett meg a magyar paraúszó válogatott az 1 hónapos törökországi edzőtáborból. Csapatunkat 4 versenyző (Illés Fanni, Pap Bianka, Payer Kata, Száraz Evelin) képviselte a paralimpia szempontjából kiemelten fontos összetartáson. A Belek városában található Glória Sport Edzőközpont volt a válogatott bázisa, ahol minden igényt kielégítő körülmények között folytathatta felkészülését a paralimpiára készülő alakulat. 

Bővebben

Vége a spliti “évadnyitó” versenynek

Száraz Evelin, Payer Kata, Illés Fanni, Pap Bianka, Szabady Ádám és Szabó Álmos

A magyar paraúszó válogatott 9 A keretes versenyzővel állt rajthoz a nemzetközi kvalifikáció záró versenyén, melyet a horvátországi Splitben rendeztek meg. 

Egyesületünk 6 fővel képviseltette magát a viadalon, nem is akárhogyan.

BővEbben

Pap Bianka világcsúcsot úszott 400m vegyesen

A kecskeméti cikluszáró verseny első napján Pap Bianka 400m vegyesen világcsúcsot úszott. Az ideje délelőtt 5:20,76 volt, melyet délután tovább tudott javítani, így 5:19,09-el csapott célba. (Az előző csúcs 5:23,5 volt.)
A rekord nem hivatalos ugyan, hiszen nem paraúszó, hanem épek versenyén úszta, de a világcsúcs az világcsúcs… 😉 Jövőre biztosan hivatalossá teszi ezt a rekordot.
Nagyon büszkék vagyunk Rád, Bia. Szívből gratulálunk, csak így tovább. 🙂

Edzésünkön járt az igazi Legenda

Pap Bianka, Illés Fanni, Száraz Evelin, Szabó Álmos és Vereczkei Zsolt


A háromszoros paralimpiai bajnok Vereczkei Zsolt és kollégája tiszteletét tette szakosztalyunknál. Zsolt megnézte hogyan készülnek a jelen válogatott paraúszói a tokiói Paralimpiára, közben rögvest leszögezte, ez a munka már neki nehezére esne… Persze Zsolti már letette a névjegyét a történelem könyvekben, hiszen 7 paralimpiáról 7-szer éremmel tért haza, amiből hármat meg is nyert.

Bővebben

Megérkeztünk

Fotó: Tino Henschel

Véget ért a Londonban rendezett kvalifikációs Világbajnokság. Nagyon büszkék lehetünk a csapatunkra, hiszen a Magyar Paraúszó válogatottból most csak Vasas versenyzők nyertek érmeket. Egy tökéletesen lebonyolított versenyen vannak túl a csapat tagjai, szinte hibátlanul hozták a brittek a tőlük megszokott precizitást, rendezést. Az egész válogatott tökéletesen meg volt elégedve a körülményekkel, a szállással és az étkezéssel egyaránt. 

“Megérkeztünk” bővebben

Pap Bianka világbajnoki ezüstérmes!

Pap Bianka az érmeivel
Fotó: Tino Henschel

Tegnap este, helyi idő szerint 21 órakor rendezték a női 100 méteres hátúszás döntőjét, ahová Bia a legjobb idővel kvalifikálta magát. Egy nagyon meggyőző, magabiztos előfutambeli úszást mutatott Bia, így reménykedhettünk, hogy a döntőben is egy hasonló produkciót láthatunk majd Tőle. Nem így lett.

“Pap Bianka világbajnoki ezüstérmes!” bővebben