Rólunk

A szakosztály gondolata már egy évvel a 2016-os riói Paralimpia előtt felvetődött, de a felkészülés sűrűsége nem hagyott időt a kialakítására. A sikeresen végződött Paralimpia után több megkeresés is érkezett, ami azonnali munkára késztetett minket. Szerencsére a Vasas SC teljes mellszélességgel kiállt a kezdeményezés előtt. 

2016 őszén a három paralimpikon mellé még öt úszót tudtunk felvenni, majd leigazolni. Kézdi Réka Rióban 50 pillangón 4. helyezést ért el. Már a Paralimpia előtt jelezte, hogy az lesz az utolsó megmérettetése, és azután abba is hagyta a versenyúszást.

A frissen felvett sportolókkal október végén már elkezdődött a munka. Akkor még csak közönség pályán tudtunk készülni, mert a Paralimpia előtti vízfelületeink nem álltak rendelkezésre. 

A 2017-es évet úgy kezdtük el, hogy a két kiemelt sportoló – Illés Fanni, Pap Bianka – mellett már 7 utánpótlás korú versenyző szerepelt a csapatban. Ez a létszám napjainkban tovább növekedett. A csoportot emiatt ketté kellett bontani, mert a magas létszám és a minőségi különbségek ezt indokoltá tették. Ahhoz, hogy mindenkivel kiemelten lehessen foglalkozni, szükséges az A-B csoport. 

Szerencsére minden olyan szervezet, akikkel együtt dolgozunk támogat és segít minket. Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány úr a MÚSZ-al karöltve minden segítséget megad nekünk válogatott szinten. Az egyesületünk, a Vasas SC büszkén hirdeti, hogy van egy paraúszó szakosztályuk (is). A Magyar Paralimpiai Bizottság igyekszik javítani a hátterünkön és biztosítja az adott évi világversenyre való kijutást, illetve ott tartózkodást. 

A jelenlegi létszámunk folyamatosan növekszik. Szakosztályunk bázisa a Duna Aréna.