Épül a paraúszás

Összesen 36 aranyérmet nyertek a Vasas paraúszói a hódmezővásárhelyi országos bajnokságon.

34 egyéni arany, 2 váltóarany, 5 ezüst, 3 bronz.

Röviden, tényszerűen összefoglalva így szerepeltek a Vasas paraúszói a hódmezővásárhelyi országos bajnokságon. A férfimezőnyben Tóth Tamás egy arannyal és egy ezüsttel zárt, Szabó Szilárd pedig három elsőséget gyűjtött be.

Előbbi két versenyző külön készül a Szabó Álmos által vezetett csoporttól, amely szintén igencsak kitett magáért. Két paralimpikonunknak, Pap Biankának és Illés Fanninak nem volt ellenfele, mindketten kétszámjegyű éremkollekciót gyűjtöttek be, de jön fel az utánpótlás is, Tar Réka, Tóth Éva, Száraz Evelin és Payer Kata is értékes helyezéseket szereztek. A Szabó-csoport fiú részlege, Kőmíves Tamás és Nyírő Martin pedig a juniorok között lettek aranyérmesek.

Szabó Álmos így érthetően elégedetten értékelt: – Nem akarok kiemelni senkit, a fiataloknak töretlen a fejlődése, szinte minden számban egyéni csúcsok születtek, Tar Réka és Száraz Evelin olyan eredményeket produkáltak, amivel top 20-ba kerültek a világranglistán. Ők 2004-2005-ös születésű versenyzők, szóval ez komoly fegyvertény. A ?nagyok?, Fanni és Bianka számára kicsit más volt ez az Ob, előbbi a műtétje után különfeladatokat kapott, egyes számokban kifejezetten a technikára és a taktikára mentünk rá az időeredmény helyett. Minden elvárásomat teljesítette, megúszta az elvárt időket, ami biztató a jövőre nézve. Biankának egy ilyen versenyen nehéz motiválnia magát a paralimpiai ezüst után, a számok többségében egyedül úszott, de azért 100 háton, amikor azt kértem tőle, hogy próbálja megközelíteni Tóth Tamás idejét, csak sikerült úsznia egy világranglista második időt. Összességében sokat elmond a tanítványaim teljesítményéről, hogy mind a négy fiatalt meghívta Sós Csaba a következő válogatott edzőtáborba, de addig még Illés Fannival, Pap Biankával és Tar Rékával Berlinbe is elutazunk egy nemzetközi versenyre. Összességében nagyon szépen épül a Vasas paraúszó műhelye, a klub és a szövetség támogatásának hála bővülnek a lehetőségeink, heti egyszer például gyógytornász foglalkozik a versenyzőkkel.

 

Forrás: http://www.vasassc.hu/hirek/7596/epul-a-parauszas