Pazar eredménysor a paraúszó EB-n

Félidőben két arany, két ezüst és egy bronzérem a magyar csapat eredménye a dublini paraúszó Európa-bajnokságon.

 

A második versenynapon erősen kezdett a magyar csapat, Pap Bianka (nyitóképen a Vasas SC  paraúszói, Bianka balról a 2.) megvédte Európa-bajnoki címét, és világbajnokhoz, paralimpiai ezüst-és bronzérmeshez méltóan nyerte meg a 100 méter hátúszás döntőjét.

Iván Bence, a pécsi ANK Klub 18 éves versenyzője óriási úszással és energiával robbant be a nemzetközi és a hazai köztudatba, 200 méter vegyesen ezüstérmet nyert.

A harmadik napján a versenynek ismét meglepetést okozott a magyar csapat, Illés Fanni (Nyitóképen piros dresszben) elképesztő úszással uralta a mezőnyt és jelentős fölénnyel nyerte a 100 méteres mellúszás döntőjét.

Pap Bianka ugyanazon a napon a második érmét is megérdemelten vette át, egyéni legjobbjával a lengyel versenyző mögött ezüstérmet nyert a 400 méteres gyorsúszás döntőjében.

A verseny félidejében Tóth Tamás egészítette ki az eddigi eredménylistát, a szám riói bajnoka 100 méter háton bronzérmes lett, két, eddig ismeretlen újonc állt fel elé a dobogóra.

Két évvel a tokiói paralimpiai játékok előtt ez az első olyan nemzetközi verseny, ahol a kezdő sportolók és tehetségek megmérettetik magukat a sportág nagyjaival, már a tokiói játékokra készülve. A magyar csapat 11 sportolóval érkezett a kiválóan megszervezett bajnokságra, közülük három újonc, Tar Réka, Száraz Evelin és Tóth Éva, a Vasas Paraúszó Szakosztályának sportolói először tapasztalják meg a nemzetközi versenyközeget. Az Európa-bajnokság augusztus 13-án kezdődött és 19-ig tart. Az Írországban rendezett viadal következő három napján a magyar csapatból még mindenki rajthoz áll.