Reggeli meglepetés

A lányok Sebestyén Balázzsal

A csapatunk a héten a TF uszodájában készül. Bia és Fanni nagyon meglepődött ma reggel, mikor látták, hogy a híres Eric, az angolna, és Vadon Jani, a Balázsék című reggeli műsor sztárjának összecsapása éppen ebben az uszodában lesz. Természetesen pár közös kép is belefért.

https://www.youtube.com/watch?v=I-nlBOBwu8M
Eric Moussambani és Vadon Jani az összecsapás előtti pillanatokban

Aki nem tudná, Eric Moussambani a 2000-es sydneyi olimpia hőse. Moussambani a minimális kvalifikációs követelmények teljesítése nélkül, olyan szabad kártyával nyert olimpiai részvételi jogot, mellyel a drága képzési lehetőségekkel nem rendelkező fejlődő országokat támogatják. Míg Pieter van den Hoogenband 48,30 másodperces idővel nyerte az aranyérmet, Moussambani több mint ennek kétszerese alatt (1:52,72) ért célba a szurkolók biztatása közepette. ?Az utolsó 15 méter volt nagyon nehéz?, számolt be utólag. Mivel azonban a két ellenfelét hibás rajt miatt diszkvalifikálták, az előfutamát versenytárs hiányában megnyerte. Moussambani az olimpia előtt soha nem látott 50 méter hosszú olimpiai méretű medencét. Csak az olimpia előtt nyolc hónappal kezdett el úszni és egy malaboi tóban gyakorolt. (Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Eric_Moussambani)

Nagy élmény volt látni ezt a versenyt, a lányoknak feldobta a napját. Aki kíváncsi a versenyre, az ide kattintva megnézheti: https://www.facebook.com/balazsek/videos/691650371190717/UzpfSTEyNTU2MTg1MjY6MTAyMTc0MTkwMjY4NDgzNjQ/ 

Bia, Eric és Fanni