Kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram ösztöndíjasait

Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó, Száraz Evelin úszó, valamint Forró Tamás, a boccia válogatott és Hegedűs László segítője egyenként 800 ezer forintos ösztöndíjjal készülhet a 2020-as paralimpiára a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram ösztöndíjasaként.

A szerdai díjátadón Árva András, a K&H csoport lakossági marketing szegmens főosztályvezetője kiemelte, hogy a bank vezető pénzintézetként segíti többek között az egészségmegőrzést, amelynek egyik területe a sport.
?Tizenöt éve támogatjuk a magyar sportot, tizenkét éve a parasportot és a Magyar Paralimpiai Bizottságot, melynek hivatalos pénzintézete is vagyunk? ? emlékeztetett.
A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1000 forintja után a K&H csoport saját forrásából 1 forintot különít el a sportolók és segítőik részére. A programnak köszönhetően az idei nyertesekkel együtt már 21 sportoló és 4 segítő kapott összesen több mint 20 millió forintnyi ösztöndíjat.

Urr Anita, az MPB főtitkára jelezte, hogy már több sportágban elkezdődött a kvótaszerzés a tokiói paralimpiára és a bank támogatása hozzájárul a versenyzők magas színvonalú felkészüléséhez.
?A kártyaprogram korábbi nyerteseinek mindegyike paralimpiai résztvevővé vált, többségük paralimpiai érmes lett, vagyis jó helyre kerültek a támogatások? ? mondta Urr Anita.

Az egyik idei díjazott, Suba Róbert elmondta: már megkezdte a felkészülést a jövő évi, szegedi integrált kajak-kenu világbajnokságra, és nagy vágya, hogy 2020-ban, Tokióban aranyérmet szerezzen a paralimpián.

 

A K&H MOZDULJ! PARALIMPIAI KÁRTYAPROGRAM DÍJAZOTTJAI

Felnőtt kategória: Suba Róbert, paralimpiai és világbajnoki ezüstérmes kajakozó
Reménység kategória: Száraz Evelin úszó, aki mindössze 13 éves, de már részt vett felnőtt Európa-bajnokságon
Segítő kategória: Forró Tamás, a boccia válogatott és Hegedűs László segítője

(Forrás:MTI, kép: K&H Bank)