Pazar eredmények a berlini Világkupán

A kapitány és a csapatunk

A magyar paraúszó válogatott 8 sportolóval indult neki az idei utolsó Világkupa futamnak, ebből 4 versenyző az előző heti olaszországi állomásról érkezett Berlinbe. A Vasas paraúszó szakosztálya 4 sportolóval képviseltette magát, illetve a Vasas SC tagjaként Tóth Tamás szintén rajtkőre állt.
A sorozat magasan a legerősebb állomására érkezett a csapat, úgyhogy egész jó körképet láthattak a szakemberek. Velünk volt Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány, aki rengeteg versenyszámot végignézett, és levonta a megfelelő konzekvenciát.
Szabó Álmos edzőt kérdeztem, Ő hogyan látta a jelenlegi helyzetet :

?Először is az első pár napon meggyűlt a bajunk a szállodai klímával. Több szobában 30 fok feletti hőmérséklet volt, mondanom sem kell, hogy a regenerálódás finoman szólva sem volt ideális.
A verseny precízen megszervezett és színvonalas volt. A mezőny akár egy Európa-bajnokságnál is erőssebbnek volt mondható. Több tengerentúli nemzet is rajthoz állt Berlinben. Bizonyos kategóriákban pedig a világranglista első 8-10 helyzettje szintén ott volt a mezőnyben. Persze a lényeg a felmérés volt, és tanítványaim pazar úszásokat produkáltak. Volt jó néhány futam ahol megleptek, azt pedig kifejezetten szeretem.

Pap Bianka a töménytelen mennyiségű érmével, és a megnyert mackóval

Bia 200 háton Európa-csúcsot úszott. Hozzáteszem, ennél tud jobb időt, de most nem elemezném ezt külön, büszkék vagyunk rá. Több számában egyéni rekordokat úszott, ami így év közben, nem csúcsformában úszva kifejezetten biztatónak mondható. Azt gondolom, mind a négy úszásneme javult egy kicsit, de bőven van még mit csiszolni. Külön a számaira nem térnék ki, de megemlítem, hogy két hét alatt 24-szer állt rajtkőre, ami egészen egyedülálló teljesítmény.

Illés Fanni egy összetett ezüstéremmel, és az Evelinnek nyert mackóval

A két mellúszóm Fanni és Evelin 200 mellen egy olyan teljesítményt mutatott, ami szintén európa szintű volt és amit elterveztem, azt láttam a versenyzésükön. Biztató a VB előtt, ahogy úsztak. Fanni 400 gyorsos idejei feljogosítják, hogy magabiztosabb legyen, remélem ez így lesz. Amint van önbizalma, úgy azt gondolom el fogja érni a célját a Világbajnokságon.

Evelin ismét hozta magát, egyre stabilabb és szinte fáradhatatlanul csinálta végig, amit kiírtam számára. Végül Payer Kata tovább folytatta előző heti elképesztő formáját, és nagy örömmel láttam, hogy bírja a terhelést ráadásul tovább tudott javulni.
Büszke vagyok a lányokra, és büszke vagyok a Csapatomra! Köszönöm Becsónak (Becsey János) a sok segítséget, szükség volt rá.
Kis pihenő következik most, aztán folytatjuk tovább, ahol már London lesz a célkeresztben.?

További interjúk hamarosan…