Illés Fanni világbajnok!

Száraz Evelin világbajnoki bronzérmes!

Fotó: Tino Henschel

A londoni paraúszó Világbajnokság első napján rögtön két fő versenyszámmal kezdtünk. Először Fanni úszott, aki az előfutamok után a legjobb pályára nyerte a besorolást, hiszen délelőtti úszásával nem hagyott kérdést. A döntőben pedig egy ritkán látható, taktikus, érett és borzasztó magabiztos versenyzéssel a tavalyi Európa-bajnoki címe mellé begyűjtötte a világbajnoki aranyérmet is.

?Azt gondolom, hogy most büszke lehet magára. Megmutatta azt, hogy honnan hová el lehet jutni. Ez élete legnagyobb eredménye, egyéni rekordot úszott, és olimpiai kvótát is szerzett. Ennél többet itt nem lehetett elérni, Ő most alkotott.

Sokaknak eszébe jutott a hét évvel ezelőtti interjú, amikor a londoni Paralimpián sírva nyilatkozott, ugyan ebben a medencében számára hatalmas kudarcokat élt át. Abba akarta hagyni az úszást. Néhány év múlva pedig ugyan abban a medencében Világbajnok lett… Példaértékű sportember! Gratulálok neki.? – nyilatkozta Álmos.

Fotó: Tino Henschel

Evelin már a tavalyi Európa-bajnokságon 13 évesen beköszönt a nemzetközi élmezőnybe, idén pedig le is tette a névjegyét. Negyedik idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ott pedig sikerült egy helyet előre lépnie. Nem volt egyszerű dolga, többszörös paralimpiai bajnokokkal kellett felvennie a versenyt, ezt sikerrel tette.

?Evelin olyan volt a tegnapi estén, mint egy igazi versenyló. Minden taktikai utasításomat precízen betartva, lehajrázta a norvég bajnokot. Makacs egy ?kiscsaj?, nem féltettem egy pillanatig sem, tudta Ő is, hogy képes rá. Gratulálok neki is, nagy dolgot csinált, lehet nem is tudja mennyire…? – mondta Álmos.