Megérkeztünk

Fotó: Tino Henschel

Véget ért a Londonban rendezett kvalifikációs Világbajnokság. Nagyon büszkék lehetünk a csapatunkra, hiszen a Magyar Paraúszó válogatottból most csak Vasas versenyzők nyertek érmeket. Egy tökéletesen lebonyolított versenyen vannak túl a csapat tagjai, szinte hibátlanul hozták a brittek a tőlük megszokott precizitást, rendezést. Az egész válogatott tökéletesen meg volt elégedve a körülményekkel, a szállással és az étkezéssel egyaránt. 


Új világbajnokot avattunk Fanni magabiztosan nyerte meg fő versenyszámát ezzel Bianka mellett már Ő is VB aranyérmesnek mondhatja magát. Büszke lehet magára, messziről érkezett ilyen magasságokba. 

Bia most aranyérem nélkül zárt (fő számában 1 századmásodperccel kapott ki…), de nyert egy ezüst és egy bronzérmet, továbbra is a legjobbak közt tartják számon. Neki ez volt a 17. világversenyről nyert érme.  

Evelin pedig berobbant a világelitbe, mivel hatalmas hajrával bronzérmet nyert. A jövőben mindenképpen számolnia kell vele is a mezőnynek. 

Totó legjobb helyezése egy 5. hely volt 200 vegyesen, ami jelenleg egyáltalán nem rossz teljesítmény, Ő is a kategóriája legjobb versenyzői közé tartozik. Jövőre ebből előrébb fog lépni. 


?Azt gondolom, hogy elégedett lehetek a lányok teljesítményével, mégis inkább a büszke szó jut eszembe a világbajnokságról. Mindhármukkal számolnak a nemzetközi élmezőnyben és azt látom, hogy tartanak is Tőlük, már csak nekik kellene ezt elhinni. Sokat dolgoztak a sikerekért, megérdemlik, amit elértek Londonban. Edzőként, zárójelben megjegyzem, hogy jövőre ennél is több kell majd a Paralimpián… Van egy jól működő receptünk, de a következő szezonban remélem meglepetéssel is szolgálnak majd a lányok, mert én tartogatok a számukra. Fanni újdonsült világbajnok, tovább növelve saját és a csapat értékét. Kiemelném még továbbá, hogy jó volt látni a három lány közötti összhangot. Segítették egymást a nehéz pillanatokban és mindenki beletette a saját jellemét, amivel tovább tudta lendíteni a másikat. Kifejezetten erős ez az alakulat, bízom benne, hogy jövőre tudok még sportolókat integrálni melléjük. Most kapnak azért pihenőt is bőven, mert hosszú néhány hónap vár rájuk…? 
– mondta Álmos.