Egy hónapos edzőtábor után újra itthon

Egressy János, Száraz Evelin, Illés Fanni, Payer Kata, Szabó-Feltóthy Eszter, Galamb Szimonetta, Pap Bianka, Kutasi Máté, Okos Ákos, Szabó Álmos – Vasas SC ép és paraúszói

Tegnap érkezett meg a magyar paraúszó válogatott az 1 hónapos törökországi edzőtáborból. Csapatunkat 4 versenyző (Illés Fanni, Pap Bianka, Payer Kata, Száraz Evelin) képviselte a paralimpia szempontjából kiemelten fontos összetartáson. A Belek városában található Glória Sport Edzőközpont volt a válogatott bázisa, ahol minden igényt kielégítő körülmények között folytathatta felkészülését a paralimpiára készülő alakulat. 

Érkezéskor nagyon kedvesen, szívélyesen fogadták őket, még a magyar zászló is több helyen feltűnt. A kifejezetten élsportolók számára kialakított központ rengeteg sportág elismert képviselőjét látta vendégül. A mieinknek páratlan élményt nyújtott, hogy az Enregy Standard nevű nemzetközi úszócsapat számtalan olimpiai bajnokával egy időben edzhettek. Testközelből tapasztalhatták a bajnokok mindennapjait. A végére egész jó kis kapcsolat alakult ki a csapatok között. A személyzet nagyon barátságos volt, segítőkészen álltak minden pillanatban és lesték kinek mit lehet nyújtani, hogy komfortosabbá tegyék a fáradt sportolók időszakait. Egy szó mint száz, ez tökéletesen ki lett találva.  

?Csak tolmácsolni tudom a lányok véleményét, hogy ennél jobb edzőtáborban még nem voltunk, és ez így is van. Pusztán szakmai szempontból, de egyéb összevetésekkel együtt is a legideálisabb helyszín ahol valaha is voltunk. Itt mindent a munkának lehet szentelni mindamellett, hogy az ember nem érzi magát nyomasztóan. Nagyon sokféle és változatos, kiváló minőségű ételeket sorakoztattak fel az étteremben. Kinti és benti 50 méteres medencében is edzettünk, a konditerem pedig valami elképesztő. Szinte minden teljesen egyben van, így a regenerációra is megmaradt minden idő. Azt gondolom, hogy különböző faktorokban igazán sokat tudtak előre lépni a lányok. A 4 hét azért kicsit betette a kaput nekik edzésben, nagyon elfáradtak a végére, de így számoltam ki ezt a ciklust, hiszen a forma csak később kell majd. Annak ellenére, hogy kimerültek, azt mondták, most először érzik azt, hogy még maradnának. Persze ezt nem a koronavírus miatt kialakult helyzetre mondták, hanem a felkészülésre. Büszke vagyok rájuk, megcsinálták, amit megterveztem számukra, más jellegű volt ez a tábor mint az őszi, a mostani arra épült, de állták a sarat. A két ?kicsi? is szépen felnőtt a feladathoz, megmutatták mit várhatok majd tőlük. A nagyok pedig hozták a tőlük megszokott szintet, amivel most elégedett voltam. Külön öröm volt számomra, hogy Egressy János kollegám, barátom is megérkezett 4 vasas versenyzővel a második hét után. Nagyon jó volt együtt edzeni, hétvégén együtt mentünk kirándulni, teljesen összekovácsolódott a két csapat. Jó volt látni, hogy épp és paraúszók egyszerre tesznek meg mindent céljaik eléréséért. Szomorúan búcsúztunk el egymástól, de mi már itthon várjuk őket, hogy épségben megérkezzenek. Bízom benne lesz még ilyen edzőtáborunk, akár ugyanitt és együtt.?  – mondta Álmos.

Hétvégi kirándulás