Illés Fanni paralimpikonnal indul a Nemzeti Tehetség Program idei kampánya

Az eddigi évekhez hasonlóan a Nemzeti Tehetség Program (NTP) idei kampányát is ismert és elismert művészek, sportolók és tudósok támogatják, köztük, Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó, állt az ország legnagyobb tehetségtámogató programja mellé – jelentette be a kampányindító sajtótájékoztatón Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Az eseményen elhangzott, hogy a program forrását a költségvetési támogatás mellett továbbra is a tehetséggondozás iránt elkötelezett adózók 1%-os felajánlásai képezik. A program indulása óta az állampolgárok személyi jövedelemadójuk „második” 1%-ával összesen már több mint 19 milliárd forinttal támogatták a Nemzeti Tehetség Programot, amit idén is a 1823-as technikai szám megjelölésével tehetnek meg.

„Büszkeséggel tölt el, hogy egyre több tehetséges magyar fiatal kerül a nemzetközi élvonalba a művészet, a sport vagy a tudomány területén. Ahhoz, hogy számuk tovább növekedjen, elengedhetetlen a támogató környezet. A Nemzeti Tehetség Program immár 16 éve programokkal és ösztöndíjakkal segíti a kiemelkedő tudással és képességekkel rendelkező fiatalokat annak érdekében, hogy tehetségterületükön a legjobbakká válhassanak akár nemzetközi szinten is” – mondta Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár. Hozzátette: az eddig elért sikerek bemutatása inspirálhatja a fiatalokat, ezért a Nemzeti Tehetség Program idei kampány-kisfilmjeiben a nagykövetek mellett olyan fiatalok is megjelennek, akik a mikrobiológia, a műszaki tudományok és a zongoraművészet területén nemzetközi sikereket értek el. A tehetségek kibontakoztatásában fontos a támogató mentorok és közösségek munkája is, ezért az egyéni pályázatok mellett a Program támogatja a tehetséggondozás területén dolgozó szakembereket és közösségeket is, például a tehetséggondozó műhelyeket, vagy a tehetséggondozás mellett elkötelezett önkormányzatokat is.

A Nemzeti Tehetség Program állami költségvetési forrásból és az adózók 1%-os felajánlásából támogatja a legkiválóbb magyar fiatalokat határainkon innen és túl. Magyarország Kormánya elkötelezett a tehetséggondozás mellett, ezért minden évben jelentős összeggel egészíti ki költségvetési forrásból a Nemzeti Tehetség Program céljaira fordítható keretet. Minél több adófelajánlás érkezik be, annál magasabb a rendelkezésre álló összeg, és annál több tehetséges magyar fiatalt támogathat a Program. A Nemzeti Tehetség Program elmúlt 15 évében már megközelítőleg 20 000 pályázat kapott támogatást összesen több mint 37 milliárd forint összegben. Bárki nyilatkozhat úgy, hogy személyi jövedelemadója „második” 1%-át a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlja fel, ezzel is segítve a jövő tehetségeit.

Az adóbevallás során a rendelkező nyilatkozaton a Nemzeti Tehetség Program technikai számát kell feltüntetni, amely 1823. A program indulása óta az adófizetők összesen több mint 19,6 milliárd forint összegű felajánlást tettek a Program céljainak megvalósulása érdekében.

Kísérjük közösen fiataljainkat a tehetség útján!

Forrás: nemzetitehetsegprogram.hu