Pataki Fanni – edző

Életútja

1994-ben született Kaposváron. Még nem volt 6 éves, mikor egészségügyi okok miatt a szülei beiratták a helyi uszodába, hogy megtanuljon úszni, ezzel a tartása javuljon. 

Nagyon gyorsan kiderült, hogy imádja a vizet és már kicsi gyermekként nagyon szorgalmas. Az uszodában töltött néhány hónap után már a nyuszi úszóversenyen a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezzel meghálálva az oktatói – Földvári Péter és Kenyeres Tibor munkáját. 

Ekkor ajánlották fel számára, hogy a helyi úszócsapat, Kasi igazolt tagja lehet. Gyorsan fejlődött, köszönhetően szorgalmának, kitartásának, az úszás szeretetének, szakosztályának és az edzőjének ifj. Kovács Lászlónak ( Takács Barbara, Csutorás József és Gelencsér András). 

50 m gyorson, pillangóan illetve 100 m gyorson hamarosan nem talált legyőzőre. Klubjának egyik legeredményesebb versenyzője lett. 

Több magyar bajnoki címet szerzett a korosztályos Országos Bajnokságokon. 2011 májusában Máltán az ISF Világkupa versenyen vett részt, ahol több számban dobogóra állhatott, illetve világkupa bajnok lett. 2012-ben, eredményei alapján, lehetőséget kapott, hogy a Debrecenben megrendezésre kerülő EB-n rajtkőre álljon 50 m gyorson. Ezzel képviselve klubját, városát, edzőjét, családját és Magyarországot. 2013-ban ösztöndíjat nyert az USA-ba, ahol folytathatta tanulmányait illetve az úszást. Az USA-ban eltöltött 2 évet követően jött el az idő, hogy az életét új alapokra helyezze.

2016-ban a Fitness Company International School for Fitness and Recreationnál személyi edzőként, 2018-ban a Fitness Akadémián úszó edzőként végzett, azzal az elhatározással, hogy a legjobb tudásával segíthessen a hozzá forduló, edzeni vágyó embereknek.

2019-ben aztán ismét közel került az örök szerelem, az úszás és leigazolt a Swim Life SE csapatához, ahol Masters úszóként ismét versenyezni kezdett, újra országos és egyéni csúcsokat úszva. 

2020-ban lehetőséget kapott, hogy csatlakozzon a Vasas SC  paraúszó csapatához. Számára a paraúszó csapatban vállalt munka, nem csak egy új feladat, hanem egy szép kihívás is. Egymás iránti tisztelettel, megbecsüléssel és a jól elvégzett munka végén sok sikerrel.