Illés Fanni viszi a zászlót a paralimpia megnyitóján

2024. július 4-én tartotta rendkívüli közgyűlését a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), amelynek keretében a tagság döntést hozott a párizsi magyar paralimpiai delegáció összetételéről. A XVII. Paralimpiai Játékokat 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban. 

Illés Fanni paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó viszi majd a magyar zászlót a párizsi paralimpia megnyitóján – hangzott el a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) csütörtöki, rendkívüli közgyűlésén, amelyen a tagszervezetek egyhangúlag elfogadták az augusztus 28-án kezdődő játékokra utazó küldöttség összetételét.

Magyarország eddig 11 sportágban 35 kvótát gyűjtött, hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, kettőt-kettőt bocsában és sportlövészetben, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban és lovaglásban. A magyar paralimpiai csapat eskütételére augusztus 13-án kerül majd sor.

Fanni személyesen nem tudott jelen lenni a csütörtöki eseményen, de a ciprusi edzőtáborból videóüzenetben köszönte meg a felkérést, s mint mondta, nagy megtiszteltetés, hogy ötödik paralimpiáján ő viheti majd a zászlót.

Ezúton is gratulálunk a Magyar Paralimpiai Csapat minden sportolójának, edzőjének és sportvezetőjének, valamint minden kollégának, aki munkájával a hazai parasport mozgalom fejlődését támogatja. Köszönjük támogatóinknak, hogy hozzájárultak a múltbeli-, és lehetővé teszik az előttünk álló csodálatos parasport sikereket. Hajrá, magyarok! Irány Párizs!