Elismerés a Sportegyesületek Országos Szövetségétől

Péntek este a Testnevelési Egyetemen, a Sportegyesületek Országos Szövetsége által rendezett hagyományos bál keretében ismerték el a 2023-as év legeredményesebb sportklubjait. A Vasas SC két kategóriában is ott volt a legjobbak között.

Élsportolók, munkatársak, vezetők. Népes vasasos küldöttség vett részt a péntek esti SOSZ-bálon, ahol a Vasas SC-t képviselve vették át a 2023-as év harmadik legeredményesebb sportegyesületének és a legeredményesebb parasport-klubnak járó díjakat.

Szakosztályunknak járó díszoklevelet Pap Bianka paralimpiai bajnok és Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes vette át. Bia a tavalyi manchesteri világbajnokságon három aranyérmet is nyert!

A díjátadót követően bűvészműsorral, vacsorával és tombolával folytatódott a gála. A rendezvény egyben társasági eseményként is szolgálta a sportvilág szereplői közti kapcsolatok erősítését, melyre meghívást kaptak az állami sportigazgatás vezető tisztségviselői, a sportmédia, a sportegészségügy és a sportfelsőoktatás meghatározó személyiségei.

A sportegyesületek eredményességi rangsorát a SOSZ az adott évben rendezett Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon, Világbajnokságokon és az Olimpiai- és Paralimpiai játékokon az olimpiai és a paralimpiai versenyszámokban szerzett olimpiai és paralimpiai pontok alapján készíti el. 

A 2023-as parasport egyesületi rangsor helyezettjei:

  1. Vasas Sport Club – 31 paralimpiai pont
  2. Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete – 28 paralimpiai pont
  3. Szegedi Vízisport Egyesület – 24 paralimpiai pont
  4.  Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) – 19 paralimpiai pont
  5.  Győri Atlétikai Club (GYAC) – 13 paralimpiai pont
  6. Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) – 11 paralimpiai pont